עו”ד אסל בן להורים חקלאיים גדל במושב זוהר בחבל לכיש. כמו כל נער צעיר שגדל במושב כבר מגיל 16 החזיק ברישיון נהיגה לטרקטור חקלאי, הפעיל טרקטורים חקלאיים רבים ומכיר את כל סוגי הציוד והמיכון החקלאי ואופן פעולתם.
בתאונות שאירעו במעורבות מיכון חקלאי, יש חשיבות לדעת בדיוק איך לטפל ולהראות את החיבור ואופי הקשר בין פעולת הטרקטור למיכון החקלאי ומשם לפגיעה בעובד.
המאפיין טרקטורים חקלאיים הוא שניתן לרתום אליהם החל מעגלה פשוטה המתחברת לייצול באמצעות וו גרירה ועד מקלטרות, מחרשות מזרעות המחוברות בשלוש נקודות, כלים כמו מתחחות מזבלות ומרססים שמלבד חיבור שלוש נקודות מחוברים בנקודה נוספת. כלים אלו מקבלים את הכוח המניע ממנוע הטרקטור באמצעות קרדן המחובר למערכת הp.t.o של הטרקטור, ישנם טרקטורים חקלאיים מסוגים שונים שיש להם גם מערכת pto קידמית בנוסף לאחורית שקיימת בכל הטרקטורים.
בטרקטורים חקלאיים רבים ישנם גם סלקטורים שאליהם ניתן לחבר צנרת הידראולית של המיכון החקלאי וזו דרך נוספת מלבד הקרדן שהמיכון החקלאי מנצל את הכוח המכני של הטרקטור.
המחוקק היה ער לכך שהפעלת מכונות חקלאיות יוצרות סיכון רב גם למפעיל הטרקטור וגם לעובדים שנמצאים על גבי המיכון עצמו ולכן תוקנו תקנות הבטיחות בעבודה (בטיחות במכונות חקלאיות), תשמ”ח-1988.
נהג או נוסע בטרקטור חקלאי, שנפגע בזמן תאונה בין אם זו תאונה עם רכב אחר או התהפכות או הידרדרות למעשה מדובר בתאונת דרכים לכל דבר ועניין כאילו היה נוסע ברכב רגיל.
חשוב לציין במישור הבטיחות, מושבניקים רבים נוסעים על טרקטורים שאין להם קשתות התהפכות בכלל בניגוד לתקנות הבטיחות בעבודה (מכירת טרקטורים ומסגרות בטיחות), התשל”ב-1972 אך חשוב לציין שחוסר בקשת התהפכות אינו פוגע בכיסוי הביטוחי.