עורך דין נכות ותאונות עבודה: מה חובה לדעת לפני שמקבלים החלטות גורליות
בין אם מדובר בתאונה פתאומית במפעל או פציעה שהתפתחה לאורך השנים, תאונות עבודה משנות חיים. לעיתים המסלול שאמור להיות פשוט וברור – לקבל פיצויים וזכויות – הופך למסע מתיש ומורכב במבוך משפטי. וכאן נכנס לתמונה עורך הדין המתמחה בתחום. אבל האם אנחנו באמת מבינים מה המשמעות של ייצוג מקצועי בנושאים כאלה? ומהן הנקודות שכדאי לשים לב אליהם כשפונים לעורך דין?
למה בכלל צריך עורך דין בתאונות עבודה?
בפשטות, מדובר בכסף וזכויות. כאשר אתם נפגעים בפועל בעבודה, יש אינספור שאלות משפטיות וסוגיות שתצטרכו להתייחס אליהן:
- זכאות לדמי פגיעה: איך יודעים אם מגיע לי, וכמה בדיוק? מתי הביטוח הלאומי מכיר באדם כנפגע עבודה קרא את המדריך המלא.
- קביעת אחוזי נכות: מי מעריך את הנכות שלי, ומי יכול לערער על החלטת הרופא? את התשובות לשאלות אלו ניתן לקבל במדריך המלא להגשת תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה.
- פיצויים מהמעסיק: מה קורה אם התאונה נגרמה מרשלנות המעסיק?
- התמודדות עם הביטוח הלאומי: מה באמת הסיכוי לקבל פיצוי מולם?
- תביעות מול חברות ביטוח: האם החברה מחויבת לכסות את כל הנזקים?
בלי עורך דין, סיכוי טוב שתפספסו חלק מהזכויות שלכם – לעיתים בלי אפילו לדעת שהן קיימות. זה עלול להיגמר בהפסד משמעותי של כסף וזמן.
4 דברים שכדאי לבדוק כשבוחרים עורך דין נכות ותאונות עבודה
המטרה היא להבטיח שאתם נמצאים בידיים טובות, אבל איך יודעים לבחור כשיש כל כך הרבה הצעות?
1. ניסיון: הוא הכל
האם עורך הדין כבר טיפל בתיקים דומים לשלכם? לעורך הדין הטוב באמת יהיה לא רק ידע משפטי עמוק, אלא גם ניסיון בהתמודדות עם חברות הביטוח, ביטוח לאומי וגורמים נוספים שעלולים להקשות עליכם. כמו כן חשוב לבדוק עם לעורך הדין הצלחות בתיקים בהיקף נזק גדול, ניהול תיקי נזק גדולים מצריכים ידע וניסיון רב.
2. מוניטין ואמינות
מי שבאמת טוב בתחום מקבל המלצות מלקוחות וגם מקולגות. שווה לבדוק ביקורות, לחפש המלצות ואפילו לדבר עם לקוחות קודמים.
3. יכולת אישית ויחסי אנוש
זה אולי נשמע שולי, אבל זה קריטי. המקרה שלכם עשוי להיות מתוח וקשה נפשית – ולכן אתם חייבים עורך דין שתקשיבו לו ותסמכו עליו.
שאלות ותשובות נפוצות:
מה קורה אם התאונה קרתה בדרך לעבודה?
בישראל, תאונה שקרתה בדרך לעבודה או ממנה מוגדרת במקרים רבים כתאונת עבודה. כך שגם במקרים כאלה, סביר שתהיו זכאים לתשלום לדמי פגיעה ופיצוי בגין נכות ככול שנותרה מהמוסד לביטוח לאומי. כמו כן, יש לבחון מה הסיבה שגרמה לפציעה האן מדובר בתאונת דרכים בדרך לעבודה חזרה ממנה או לדוגמא נפילה עקב בור במדרכה יש לכך חשיבות לעניין עילת התביעה כנגד חברת הביטוח של הרשות המקומית או של הרכב שממנו נפגעתם בתאונת הדרכים.
איך נקבעים אחוזי נכות על ידי הביטוח הלאומי?
אחוזי הנכות נקבעים על ידי ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי. ישנם מקרים שבהם האירוע מוכר כתאונת דרכים. ועומדת לנפגע האפשרות גם לקבוע נכות באמצעות מומחים מטעם בית המשפט וזאת מכוח הוראת סעיף 6א’ לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. יש לציין שאם ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי קבעה לכם נכות, היא עלולה לחייב גם את חברת הביטוח של הרכב שגרם לפציעתכם וזאת מכוח הודאת סעיף 6ב’ לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. חשוב לדעת באיזה מקרים לפנות לביטוח לאומי ראשון ומתי עדיף לאחר מינוי מומחה רפואי בתיק תאונת הדרכים הכל תלוי בנתונים הספציפים של התיק, מצבו הרפואי של הניזוק ואופי הפגיעות וכן ביכולתו הכלכלית להמתין עד לבירור תביעת הביטוח. כל אלו נתונים צריך לקחת בחשבון עורך דין המייצג את הנפגע.
מה אם הבוס לוחץ עליי לא לדווח?
אתם תמלאו את חובתכם, הבוס לא קובע, ככול שאירעה לכם תאונת עבודה דווחו את הנסיבות האמיתיות לתאונה בטופס ההודעה לביטוח לאומי. כל לחץ של המעסיק הוא פסול, כדאי לפנות בהקדם לייעוץ משפטי.
סיכום: למה לא להתפשר
נכות או פגיעה בעבודה יכולה לגעת בכל תחום בחיינו – הפרנסה, הבריאות והנפש. זו בדיוק הסיבה שמי שמתמודד עם נזק כזה זקוק לייצוג המשפטי הטוב ביותר. עורך דין מהווה לא רק כלי מקצועי אלא גם שותף שהולך אתכם יד ביד בתהליך מורכב ולפעמים מאיים. כשמדובר על הביטחון האישי שלכם, אין מקום לטעויות או פשרות.
אל תשארו לבד בדרך – אנחנו לצידכם.
הכותב עו”ד ישראל אסל, בעל תואר ראשון במשפטים (LL.B), הקים את משרדו בשנת 2006 ומתמחה בייצוג נפגעי גוף פרטיים בתאונות דרכים, תאונות עבודה ומקרי רשלנות. הוא מטפל באופן אישי בתיקים מורכבים של נפגעים קשים, לרבות במצב וגטטיבי, פראפלגיה, קוואדרופלגיה וקטיעות גפיים, תוך מתן מעטפת שיקום מלאה והתאמות דיור. המשרד מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים ותאונות עבודה בתחום התעשייה, חקלאות וציוד הנדסי, ונחשב למוביל בתחום.
המשרד מייצג נפגעים מול ביטוח לאומי, לרבות בוועדות רפואיות ועררים, ומתמחה בייצוג נפגעי גוף בתביעות מול חברות הביטוח. עו”ד אסל מקפיד לפעול ביצירתיות בתיקים, תוך ראייה כלכלית ואסטרטגית של ההליך, משלב ידע משפטי, טכני והנדסי ייחודי, מה שמחזק את עמדת לקוחותיו מול חברות הביטוח והקבלנים.
עו”ד אסל פעיל ציבורית, משמש כיועץ המשפטי לפורום למניעת תאונות עבודה ומוביל מאבקים לשיפור הבטיחות בענף הבנייה. בזכות פעילותו הוענק לפורום פרס דרור לשינוי חברתי על ידי שופטת העליון בדימוס דליה דורנר. עו”ד אסל יזם את הקמת יחידת פל”ס בלהב 433, קידם עדכוני נהלים במשרד העבודה ותמך בתקני פיגומים חדשים. הוא מופיע תדיר בוועדות הכנסת ובתקשורת, ומשפיע על קביעת מדיניות למניעת תאונות עבודה.
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו. מומלץ לפנות לעורך דין לצורך ייעוץ מקצועי, ייצוג וליווי משפטי.